Söndag

Vilket kanon väder hela helgen! Var till stoffe på pool party en stund i går. Hemma vid halv tolv. Jossan hade 4 kompisar här så de tältade i trädgården, Jonathan sov i ett tält också! när klockan var 02 så var jag ut å sa åt dem sista gången att de skulle lägga sig... jag somnade inte förrän 03 å vaknade 07 i morse... suck... trött eller?! Har mest latat mig i dag faktiskt. Jossan kom in imorse med en jäätefin kopp till mig som morsdag present från allihopa som de köpt. Jonathan sa osså Grattis på morsdag till mig =)
Var till mamma en sväng, å till Hyttan, skulle till Mickes mamma men ingen som var hemma. Åkte till Peter å helena en sväng.
sen har jag städat, mockat pysslat lite häst, som vanligt!
Ska kolla lite annonser nu på en  till plutt... JA JA! jag vet... borde inte , men jag har en plan! Ni får se! Det kanske kan gå bra!
Pratade men Lina med Inger ligger på lasarettet, Slarv Inger! När ska hon ta hand om sig??? Kan väl vara rädd om sig för oss andras skull va? Se till att fixa magen nu!!! kram på dig!
nej nu ska jag ut å gå!! Går ju varje dag 1 timme, har faktiskt skött det! Måste, kan inte sova annars!
Börjar ju jobba i morgon...

Fredag

Vilket härligt väder!!! Jippi ÄNTLIGEN! nu kanske inte all brännan från Egypten dörut... Imorgon ska vi på pool party till Stoffe, ska bli sköj!

Idag har jag varit med Myzan på NH-träning hos Helena Engman. gud vad kul det va! men oj vad stursk Myxan var först! men sen var hon lugn  å avslappnad följde mig jättebra å var lyhörd, klok häst! Sen lekte vi lite, Helena sa att hon har humor ;) det stämde faktiskt!
Nu på Kvällen kom Barbro å hämta Unique, skönt med ledsamt... Släpte ihop Hjulia å Myzan, Myzan tog över direkt, Jäklar vilka bakut sparkar hon kan göra!!! tog ut Hjulia för att sätta på flug huva, då skulle Myzan komma till staketet för att sparka henne, men hon sparkade i övertrån i ingången, faktiskt rätt åt henne. Sen när jag släppte in Hjulia igen lät hon henne vara!
Nu ska jag kolla på film med familjen!

Hjulia

Ja ha. Idag har vi varit på ATG-kliniken. Vi vart inte ett dugg klokare. Hon markerade ytterst lite vid böjprov VF-HB. Men var halt vi longering VB!? Så de bedövade henne från kotan och hela hoven, då vart hon Halt HB... Sen kunde de inte göra mera, för hon var ju bedövad i hela foten... Så nu ska vi tillbaka på tisdag för att bara bedöva hovleden. Suck! blev så glad först när de inte var något direkt på böjprovet. det är ju så skumt för hon hade ju 2 grader HF-VF för 4 veckor sen, å inget nu. De frågade om hon kunde vara överansträngd, svårt att tro det! Hon har stått sen hältan för 4 veckor sen, å innan det var ju vi i egypten å Jossan var sjuk en vecka, så hon är inte riden på 3 v innan hältan å sen 4 veckor nu!
Vi får väla se...

Myzan
Å jag var ute å gick i dag ALLT var läskigt! Ska till helena i Allphyddan i morgon å fräscha upp mina Natural Horsemanship kunskaper, behövs!

Unique
Åker hem i morgon kväll. Trist men liak bra när man bestämt sig!
Ja det var allt jag hunnit med hitills i dag. Väntar på att Jonte ska komma hem från skolan. Jossan är på väg hit med ett helt gäng kompisar... så måste nog utrymma hennes rum nu! Micke är nog på G hem från Gävle!!!! PUSS PUSS! saknar han!
Ska ha lektion med IDA kl 16.00 fick bli ridhuset idag, Tack för det! Lite opålitligt väder!
Tjingeling!

Lex Unique

Här kommer några kort på en smutsig Unique, hon åker hem denna vecka... Synd! Jag gillar henne, men som sagt, jag kommer göra mig olycklig på henne. hon är född 2003. Far är Uskudar Des Malais Mor National Zenith.

Unique spanar på nya kompisen!

Hjulia vill inte vara med på kort tror jag det! kolla vad Unique har gjort med hennes täcke! IGEN! Nr 2 denna vecka, suck! det är ju inte billigt med exemtäcken...

Nu är Mysan hemma!

Nu är hon här snyggingen! Håll tillgodo, tog kort med mobilen bara!

Visst e hon läcker min snygging!
Hon heter My Hazel och är född 2007
Fick guld på utställning som 1 åring.
Vi ska ställa ut henne igen i höst, sen ska hon gå 3årstestet i vår e det tänkt.
Om allt går bra blir hon sedan betäckt nästa vår med någon läcker hingst!

Min älskade man!


Idag är det våran bröllopsdag!
Micke överaskade mig med att engagera pappa i att åka och köpa 20 röda rosor till mig!
Tusentack! jag älskar dig mest i hela världen! Puss på dig!

Johanna


Micke
=SANT!

Ida & Tyfon

Här är Ida & Tyfon! Malin Idas mamma tog kortet när vi var på Pay&Jump i söndags. Ida rider för mig i bland. Det är så kul att se hur hon utvecklas så fort framåt! Heja Ida! Hon har en helt underbar häst osså, han är så himla go!

ZanDay i Norge

Fick lite bilder från ZanDays nya ägare, kan inte låta bli att lägga ut dem! Det verkar som det går bra för dem med henne, kul! Det sticker lite i hjärtat, men jag vet att jag gjort rätt! Lägger till lite bilder jag fick tidigare osså från när de tog hem henne, de är så härliga!


Väntar, väntar...

Ja ha! Nu sitter jag här å väntar på att Mys matte, Lotta (än så länge) ska ringa! Vi ska vet.besikta henne sen ska hon få komma hit! Jag lovar att lägga ut lite bilder på henne senare eller i morgon. Den stora svarta ( Lex Unique) ska åka hem nu i veckan. Känns lite trist, jag gillar ju henne! Men jag inser att jag kommer göra mig olycklig på henne... Dessutom tror jag att Micke tycker att det är lite otäckt när jag håller på med henne... Hon är ju ganska stor (168cm).

My är just nu 139cm! Mera lagom va?! Men hon borde bli ca 145cm, lite svårt att säga!

Är lite rastlös, väntar på att Lotta ska ringa, eller Lindha, vi ska ju ut å gå! Men hon sitter å käkar frulle med Mia tror jag! Alla skolarbeten är gjorda, så vad ska JAG göra??? Städa gjorde jag igår, rensa rabatten gjort... jag borde tvättta bilen, suck vill inte... Nej, man e inte van att ha "tid över" blir nog ändring från måndag då jag börjar jobba igen... =(

Känns sådär... var ju inte direkt med sorg jag lämnade jobbet i höstas! men, men, nu har ju endel förändringar skett! missförstå mig inte! Jag ÄLSKAR att jobba med eleverna, men det var en jobbig sitution på jobbet.
Nej! nu ska jag se om jag får något vettigt gjort! Detta duger inte!


Jossan å hennes bästis Alma posar lite!


Sally


Oj oj! sally hatar sina regn kläder! Innan vi köpte henne hade jag ALDRIG kommit på tanken att klä en hund, men jag lovar, det är inte kul med snö klutar som sitter som klister i hela pälsen! Dessutom fryser hon som bara den och kan inte röra sig då!

Sally, våran sötis!


Hjulia, Jossans ponny!


Willy å Alice

Vi har nu bestämt oss för att ta bort Willy å Alice. Willy har ganska stora bekymmer med ögonen, dessutom är han väldigt mobbad i flocken, de biter honom så han har stora märken. har har dessutom tappat all sin borst snart... ser bedrövlig ut. tråkigt men tror det är bäst för honom! Alice funderade jag på att omplacera, jag hade ju tänkt ha henne som avels sugga, men tror inte det är lämpligt!!! hon är så konstig, biter på allt! väggar, dörrar etc. dessutom är hon mkt svår att hålla i vikt. Inga bra egenskaper för att avel... hon trivs då hon får gå lös, men hon kan ju inte vara lös hela dagarna när vi jobbar!
Så nu har vi Goa Lovisa å galten Harry kvar! Kommer att hålla aveln på en låg nivå, hinner inte! dessutom har jag även en hund, som vi ställer ut, Sally, hon är en Bichon Frise. Sen har vi ju hästarna. från och med nu kommer denna blogg att handla om alla oss på gården, inte bara grisarna!
mvh Johanna Klockars